0

Glavni trendovi Sneakers tenisica

07 Velj 2020
od strane

Tenisice su obuća bez koje nijedna žena ne može. Čak i ako nije upisana u neki program održavanja, fitnessa i ne bavi se povremeno nekim sportom u slobodno vrijeme, užurbanost svakodnevnog života zahtijeva od svake žene da brzo izvršava svoje svakodnevne zadatke. To bi bilo nemoguće bez para cipela koje bi njenim stopalima pružile odgovarajuću i udobnu potporu i neprestano i nepretenciozno podržavale obavljanje raznolikih potrebnih aktivnosti, bez obzira na odabranu metodu za pravodobno postizanje svojih ciljeva. Ali, ovu nezahvalnu ulogu savršeno preuzimaju tenisice, postajući apsolutno nezamjenjiva sportska obuća za bilo koji ormar. Tenisice mogu biti još korisnije u domaćinstvu od papuča, jer su barem jednako ugodne i, osim toga, ne treba ih mijenjati pri povremenim izlascima iz perimetra intimnog prostora. Duge udaljenosti, pješice, najlakše je i najbrže prohodati u tenisicama, a kupovina je u njima mnogo učinkovitija, pogotovo ako se na povratku ono što je kupljeno nosi u ruci. Ljubiteljice mode ih toliko vole da su pronašle pametne trikove kako ih uvesti čak i u sklopu radne odjeće, pa su tenisice danas postale apsolutni must have. Evo nekoliko najpraktičnijih modela u tom pogledu:


Klasične tenisice

S dizajnom koji traje gotovo cijelo stoljeće, klasični model tenisica, jednostavan, lagan za kombiniranje i za nove ideje, spada među omiljene modele ljubitelja sportskih cipela. Klasične tenisice apsolutna su nužnost u gradskom prostoru, gdje su daljine duge, ritam života je ubrzan, a svakodnevni zadaci zahtijevaju intenzivne i dugotrajne napore. Stoga je nadahnuće dizajnera savršeno zadovoljilo potrebe udobnosti suvremenih žena, izvrsno ispunjavajući njihove zahtjeve za estetskim ukusom, kroz emblematičan model sportske cipele, namijenjen uličnoj modi. Klasične su tenisice očigledan element u sportskim odjevnim kombinacijama i u casual odjevnim kombinacijama s trapericama, ali, pomoću usvojene palete boja ili printova mogu ekspresivno personalizirati žensku odjeću i u elegantnim kontekstima odjeće.


Slip On tenisice

Ove su tenisice više nego sretan izum, temeljen na načelu spašavanja dizajna, koji olakšava podešavanje i prilagodbu artikla: odsutnost vezice i potpunu ili djelomičnu slobodnu ruku pri nošenju i skidanju cipela. Tenisice slip on nezamjenjive su kada je vrijeme oblačenja, prijeđena udaljenost i raznolikost manevra u hodanju pod znakom brze funkcionalnosti ili hitnosti. Dizajneri su se pobrinuli da im doziraju čitav niz otisaka, boja ili ukrasnih detalja, tako da nijedna ljubiteljica mode s aktivnim načinom života ne bi bila prisiljena odustati od svojih stilskih preferencija kako bi svoje dnevne ciljeve učinila što učinkovitijima. Na razini obuće oni su ekvivalent uniformi, za sljedbenike normcore stila.


High Top sneakersice

Tenisice izdužene iznad gležnjeva obuvni su predmet s gradskim vibeom, nezamjenjiv u hladnim proljetnim danima, u vrlo hladnim ljetnim večerima ili u povremenim izlascima za vikend. Njihova poznata silueta čini ih jednako lako prepoznatljivim kao i poznate stiletto cipele. Model postoji kako u varijantama prilagodljivim na utjecaj minimalizma, bez ukrasnih detalja, tako i u varijantama u kojima je središnji položaj vezica napušten i umjetnost preklapanja nekih ukrasnih elemenata prakticirana je, diskretno, umjereno ili obilno. Minimalistički dizajn izvrsno naglašava gipkost stopala, štiteći ih i pružajući važnu podršku u ležernim aktivnostima koje uključuju srednje napore: trčanje i trening, dinamični urbani izleti, slobodno vrijeme, planinski ljetni kampovi, duge šetnje, brz tempo ili povremena istraživanja staza s lakšim poteškoćama.


Sneakersice s platformom

Mnoge ljubiteljice ne mogu ni pomisliti na potpetice u užurbanosti svakodnevnog života. Međutim, priznaju da je nemoguće pomiriti nelagodu uzrokovanu dodacima s praktičnim, rutinskim kontekstima njihovih aktivnosti i posebno s brzim tempom u kojem se aktivnost moraju ispuniti. Njihova želja nadahnula je dizajnere da stvore pouzdan model tenisica, koji danas ljubiteljima mode omogućuje koji dodatni centimetar i istovremeno se osjećaju ugodno. Ono što impresionira je način na koji je platforma umetnuta: ona nije vidljiva, kao u slučaju drugih modela cipela, ali je integrirana u njihov materijal. Modne manekenke koje u svom ormaru imaju model tenisica na platformi uvijek imaju as u rukavu, a da oni oko njih ne znaju njihovu tajnu. Model dokazuje svoju prilagodljivost uz sportsku odjeću, casual odjeću, kao i u kombinaciji s elegantnim odijelima, što osigurava njihovu nadmoć u topu preferencije većine ljubitelja mode.


Fashion Sneakers

Zanimljivo je što online pokušaj prevođenja riječi "tenisice" na engleski jezik rezultira ekvivalentom "sneakers". Izraz je izvedenica glagola „šunjati se“, što znači šunjati se poput zmije. Podrijetlo imena ovog modela sportske cipele, toliko popularnog, izrazito je sugestivno: mogu se uklopiti uporno, s tkotom i stilom u mnoštvo odijevnih kombinacija. Tenisice su nepobitni dokaz da sportska obuća može biti istovremeno i praktična i moderna. Raznolikost i ljepota današnjih modela nisu samo nadmašili prolaznost vremena, već su pomno sačuvali jednu od njihovih najvrjednijih vrlina: uvijek možeš dovesti, čak i izuzetno konzervativnu odjeću, u novo modno područje. Zbog toga svaka ženska garderoba zaslužuje da bude upotpunjena ikoničnim parom tenisica, tako da njihova nositeljica može u potpunosti uživati i u apsolutnoj udobnosti i jamčenju izgleda poput onih s modnih pista na posljednjim modnim revijama.

Kroz tenisice, posebice, moda sportskih cipela posljednjih sezona otkrila je neodoljive modele atletske inspiracije, koji obećavaju ne samo potpunu udobnost, već i dosljednu infuziju stila. Prijedlozi stilista, plod beskrajne fantazije, čine da se ovi modeli tenisica mogu nositi u najneobičnijim kombinacijama, poštujući preferencije ljubiteljica prema raznim stilovima odjeće.