0

Ženske cipele. Pravilo usklađivanja boja

16 Sij 2019
od strane

Prilikom odabira, prva stvar koju treba imati na umu je usklađivanje boja. Ako u prošlosti "biti moderan" znači promatrati neke trendove, danas to podrazumijeva ne samo imati na umu modne trendove, već da odgovaraju vašem ustroju, birajući prave boje za vašu kožu, kosu i stil. Prije mnogo godina boja cipela bila je jednaka boji kože, ali danas ovo pravilo više ne vrijedi, s bojom cipela koje se uklapa s bojom cipela.Boja cipela ima veliki utjecaj na odjeću koju nosimo, zbog čega smo željeli pojasniti način na koji se boje kombiniraju u odijelu.

Kratka lekcija o bojama

1. Kotač boja

Kotač boja je stari izum, koji je dovršio Isaac Newton 1666. To je graf u obliku kruga u kojem su prikazane sve boje, od crvene do ljubičaste. To je osnovni alat koji se koristi u modnoj industriji i na svim drugim područjima koje koriste boje. Kotač boja vam pomaže u odabiru upravo onih boja koje izgledaju dobro zajedno.Postoje 3 osnovne boje iz kojih se sve ostale boje - crvena, žuta i plava - nalaze na krugu. U pravilu se ne preporuča nositi sve tri boje u jednom komadu, niti kombinirati dvije od njih. Tri osnovne boje raspoređene su na jednakim razmacima na kotaču boja, a upotpunjene su sekundarnim i tercijarnim bojama.Sekundarne boje dobivaju se kombiniranjem 2 primarne boje. Također su 3 u broju: zelena, narančasta i ljubičasta.Tercijarne boje dobivaju se kombiniranjem primarne boje s sekundarnom bojom ili kombiniranjem dvije sekundarne boje.Analogne boje su susjedne boje, one jedna pored druge na kotaču. Pomažu stvoriti skladnu sliku, jer je prijelaz iz jedne boje u drugu postepen. Možete koristiti 3-4 analogne boje u odijelu, ovisno o željenom izgledu.Komplementarne boje su one koje se nalaze na dijametralno suprotnom krugu (npr. Crvena i zelena). Imenovani su jer se međusobno isključuju. Međutim, nije naznačeno ako želite dobiti sofisticiranu odjeću.Trijade boja generiraju se pomoću tri jednako razmaknuta kruga koji čine jednakostraničan trokut. Trijada stvara dojam ravnoteže. Obično se odabire boja koja dominira i dva su nježnija.2. 5 kategorija bojaOsim kotača boja, kako bi razumjeli kako se cipele podudaraju s ostatkom kromiranih elemenata, boje se mogu podijeliti u pet drugih kategorija: neboje (crno i bijelo), neutralne, pastelne, metalne, osvijetljene.

Crne cipele su nosivi tipovi cipela jer se mogu uključiti u mnoge kromatske kombinacije.

Bijelim se cipelama preporučuje da budu usklađene s neonskim ili pastelnim tonovima.

Nude cipele, koje su iznimno raznovrsne, mogu se usporediti s gotovo bilo kojom drugom bojom, posebno s crnom. Djeluje vrlo dobro s kombinacijom osvijetljenih tonova.

Metalne, srebrne, zlatne ili brončane cipele su vrlo zahtjevne i odmah izlaze, pa ostatak odjeće treba biti monokromatski. Srebro se dobro slaže s nijansama crne, bijele, pastelne ili plave. Zlatne se savršeno uklapaju u bijelu, crnu, neutralnu, zelenu i crvenu boju, ali je poželjno izbjegavati kromatsko opterećenje.

Cipele u pastelnim bojama su posebno ženstvene, ali moraju biti uparene s živahnijom odjećom kako bi se izbjeglo previše zlo.


Usklađivanje cipela sa bojom kose, kože i očijuBoja kose i kožeZa plavu i otvorenu kožu, crvenkaste i smeđe-smeđe, prikladne su kombinacije bijele i crne, crvene i čokoladne, kaki, smeđe i lavande, crne i sive.

Za tamniju kosu (tamno smeđu ili tamno smeđu) i otvorenu kožu, možete nositi smeđu i žutu, bež i bijelu, tamnoplavu i sivu i smeđu bež boju.

Kod tamne kose i mat kože preporučuju se boje kao što su narančasta i ružičasta, bež i zelena, crvena i crna ili crvena i siva.Boja očijuZa plavooke ljude, osnovne boje odjeće mogu biti crne, sive ili bijele. Boje koje odgovaraju sivim cipelama su svijetlo plave, ljubičaste, lila, žute i crne. S bijelim ili crnim cipelama, boje poput plave, zelene, ljubičaste, crvene, tirkizne idu dobro.

U zelenim očima, cipele i ostatak odjeće odgovaraju tonovima smeđe, narančaste, zelene, kaki. Uspješna kombinacija koja bi vam odvratila pogled bila bi smeđe cipele, traperice i zeleni vrh.

Osobe sa smeđim očima mogu uspješno odabrati nijanse smeđe, zelene, narančaste, žute. Preporučuje se izbjegavati mornaričku, sivu i ružičastu boju koja ih čini blijedim.Opći savjeti za podudaranje bojaAko se odlučite nositi samo crnu odjeću, nemojte uključiti smeđe cipele, osim ako ne uskladite boju s drugom.

Kombinacija nijansi smeđih i toplih neutralnih tonova izgleda sjajno zajedno s hladnim bojama kao što su plava i zelena. Kombinacija s vrućim nijansama crvene, ljubičaste ili ružičaste nije vrlo uspješna.

Ako želite nositi više odjeće iste boje, odaberite isti ton ili vrlo različite tonove iste boje, a ne dvije vrste vrlo blizu jednoj boji.Pastelne boje su u trendu i izgledaju sjajno u odijelu, ali nekoliko takvih boja može stvoriti blago neugodan učinak. Možete odabrati par neutralnih cipela, kao što su goli ili sivi, ili jači pastelni ton te boje, kao što su plave pastele u tamnoplavoj odjeći. Točka tople boje u svježim kompleksima odjevnih predmeta zaintrigirala je oči gledatelja, bez pretjerivanja. Na primjer, par žutih balerina u zelenoj haljini.

Nemojte kombinirati crnu s plavom, sivom ili bijelom s krem bojom.