0

Ženske cipele Oxford

Bez odustajanja od svoje avangarde, Oxfordske cipele trijumfalno su se preselile u žensku garderobu, nakon što su najprije osvojile postolje predstave, lagano hodale uz uličnu modu, impresionirale uredske haljine i, osobito hibridnim varijantama, imale nezainteresiran stil. Njihov model je svestran, lako prepoznatljiv zbog specifičnog proizvodnog elementa: zatvorenih i ušivenih tepiha. Obično imaju dvostruko slovo i najčešće jednostavni ili dvostruki bod koji odvaja vrh od ostatka cipele. Njihove druge osobitosti leže u perforacijama koje ih ukrašavaju i na trepavicama za vezice, dok vrhovi mogu biti zaobljeni ili oštri.

Oxfordske cipele su najučinkovitiji način da kažemo dobrodošlicu u jesen i proljeće, ali će također biti uspješna strategija za pozdravljanje divnih blagih zimskih dana ili biti dočekani s povjerenjem i optimizmom u pravom urbanom stilu, ljetnim danima u kojima hodanje , bez obzira što ciljevi postaju ili nužnost ili prikladna opcija.

Oxfordske cipele su, naravno, zadržale boje koje podsjećaju na muževnu modu: crne, smeđe, mornaričke ili gole nijanse, ali su dodale izvornom modelu i iznimno kreativnim reprodukcijama boja, tako da su danas dostupne u neiscrpnom nizu nijansi , u bikromatskim varijantama, pa čak i podebljanim šarenim bojama. Čak ni otisci nisu stran, cvjetni otisci su osobito ženstveni. U slučaju ukrasnih ukrasa, igra perforacija i resica ima zadnju riječ na ženski način.

U obliku klasičnih modela s vidljivim muškim tragom, Oxford cipele postaju nezamjenjivim dodatkom za stvaranje retro inspiracijskih odjeća, vrlo pogodnih za uredske, casual, boemske ili djevojačke odjeće. One naseljavaju ženske haljine prvenstveno zbog svoje nepokolebljive solidarnosti s trapericama i kožnim jaknama, pa tako i sa ženskom i muškom odjećom, ali i zato što se mogu povezati s bezbrižnošću sa čisto ženskim predmetima: nabrane suknje, mini haljina s geometrijskim otiskom, čipka, čipka bluza, šareni vrh.

Moda proteklih nekoliko godina stvorila je genijalne promjene u njihovom obrascu. Ako je ulazak u žensku garderobu vjerojatno posljedica minimalističke pete, koja je obećavala i dala noge idealnoj udobnosti, dizajneri su bili zapanjeni dinamikom izvorne točke privlačnosti: cipele Oxford Holster su strategija za oživljavanje klasičnog stila , zaraženi oblik avangarde koji svakoj ženi omogućuje da bude u trendu u bilo koje vrijeme, a ipak zadržava dobar, pristupačan izgled. Također u trendu su glam tekstura u bojama plemenitih metala, koji daju odjeći onu posebnu stvar po kojoj će žena uvijek moći sjati, a ne samo svojoj. U metalnim tonovima uvijek definiraju cool cool izgled, dok su resice vrhunske hranjive tvari za šik privlačnost, što će zasigurno privući pozornost modnih entuzijasta. Najnoviji trendovi otkrili su i druge ženske cipele koje su ponovno osmislile svoj uzorak: cipele Oxford s rezovima i tankim lukovima koje ističu gležanj: sretno svetogrđe, veliko zadovoljstvo u svijetu mode.

Oxford cipele su idealna kombinacija muške sile i ženstvene senzualnosti, nevjerojatan način da ostanete elegantni bez lišavanja udobnosti: to je križ između mora i mora kupiti.