0

Popularni modeli ženskih čizmi i gležnjača

10 Velj 2021
od strane Magdalena Dan Attitude

Poznati svjetski modni dizajneri svake se godine bave osmišljavanjem novih i jedinstvenih komada odjeće, obuće i ostalih modnih dodataka koji se međusobno razlikuju po materijalu koji je korišten za njihovu izradu, zatim po dizajnu, boji, teksturi i ostalim ukrasnim dodatcima.

Tako se svake godine pojavljuju nove kolekcije odjeće i obuće karakteristične za pojedino godišnje doba. Za jesensku odnosno zimsku sezonu neizostavne su tople i udobne čizme, gležnjače i ostali slični modeli. Vjerujemo da dizajneri svaki put nadmaše svoja očekivanja, a jednako tako i očekivanja brojnih pripadnica ljepšeg spola koje ih jedva čekaju isprobati i prošetati gradom.

U nastavku teksta donosimo vam popularne ženske modele obuće za jesen i zimu.

Chelsea čizme

Ovaj iznimno popularni model jesenske obuće stekao je naklonost mnogih još u Viktorijansko doba. Budući da su se najviše nosile u Chelseau, zapadnom dijelu Londona, otuda i njihov naziv – Chelsea čizme.

Model poznat po jednostavnosti, ali i eleganciji kojom odišu. Bez obzira na to što su to ravne cipele odnosno polučizme, veoma ih je lako uskladiti s gotovo svim odjevnim kombinacijama. U principu se obuvaju tako da ih navučete na stopalo; dakle, nema patenta niti vezica, samo elastični materijal sa strana koji omogućuje jednostavno obuvanje.

Dakle, kad god želite vašu odabranu jesensku kombinaciju podići na višu razinu, upotpunite je modernim i elegantnim ženskim gležnjačama kao stvorenim za svaku prigodu.

Čizme metalik boje

Do sada smo već naviknuli na ženske čizme metalik boje Premda su prvenstveno bile namijenjene isključivo za večernje prigode, danas u gotovo svako doba dana izazivaju pomutnju na ulicama. Ovaj glamurozni model čizmi sam je po sebi modni dodatak, stoga ostatak odjevne kombinacije mora biti minimalističkog stila. Ako želite biti primijećene u bilo kojem trenutku, drage dame, odlučite se za ženske srebrne čizme. Ako vašem stilu želite dati dozu elegancije, za vas su kao stvorene crne metalik čizme.

Ženske čizme neonskih boja

I ovaj se model pokazao iznimno popularnim, budući da razbija monotoniju jednostavnih odjevnih kombinacija. U njega su se zaljubili i mnogi dizajneri te je neizostavni model obuće na gotovo svim jesenskim i zimskim modnim revijama. Stoga, kada sljedeći put krenete u šoping, neka se čizme neonskih boja svakako nađu na vrhu popisa.

Jedinstvene čizme s brojnim dodatcima

Ove godine prelazimo s nešto jednostavnijih i klasičnih modela ženskih čizama na one ekstravagantnije. Nema više tradicionalnih vezica i remena; sada su tu raznovrsni dodatci u obliku mašnica, kopči, metalnih ukrasa, ukrasnih patentnih zatvarača, cirkona i sl.

Da biste, drage dame, ovakve modele uspješno ukomponirale u ostatak stajlinga, vodite računa o tome da je odjeća koju ste odabrale jednostavna i skladna.

Visoke čizme na vezanje

Ovakve čizme nisu novost u svijetu mode, no važno je napomenuti da su se dizajneri odlučili poigrati s načinima vezanja. Jedan od modela nadahnut je stilom odijevanja britanskih aristokrata kod kojeg vezice kreću od gore i polako se šire. Baš poput korzeta. To je neminovno kroj koji ovom modelu čizama daje dozu seksipila te je zbog toga broj jedan mnogih pripadnica ljepšeg spola.